Kies de juiste maat

Kies de juiste maat:

Het vinden van de juiste schoenmaat kan soms een uitdaging zijn. Het correct opmeten van je voet kan echter een groot verschil maken bij het vinden van de juiste pasvorm. Dit is vooral belangrijk bij online winkelen, waarbij je de schoenen niet van tevoren kunt passen. Plaats een stuk papier op de vloer tegen een muur (groot genoeg om je voet op te passen). Sta met je hiel tegen de muur en oefen druk uit op je voet. Maak een markering voor je langste teen. Meet beide voeten, omdat ze mogelijk niet identiek zijn, en gebruik de grotere meting bij het kiezen van de schoenmaat. We raden aan om je voeten 's avonds op te meten, omdat ze gedurende de dag licht kunnen opzwellen.

Het is ook belangrijk om wat ruimte te laten voor je tenen om te bewegen, dus overweeg om een halve tot een hele centimeter toe te voegen aan de lengte van je voet bij het kiezen van gesloten schoenen en laarzen.

Schoenmaat Voetlengte in cm
35 22,02
36 22,65
37 23,30
38 23,94
39 24,24
40 25,17
41 25,76
42 26,37

Kies de juiste maat Ze zijn gearriveerd - je nieuwe leuke aankoop van Copenhagenshoes en je kunt natuurlijk niet wachten om ze te gebruiken, maar voordat je ze aan je vrienden toont, willen we je graag wat goede adviezen geven over leer, maat en pasvorm.

Nieuwe schoenen moet je vaak wennen en je kunt twijfelen of ze helemaal goed passen. Volg deze adviezen om de best mogelijke ervaring te hebben met je aankoop.

Loop rond met de schoenen aan, het liefst op een tapijt, zodat je de zolen beschermt in het geval ze moeten worden geretourneerd. Vergeet niet om de schoenen zonder sokken te testen. Gebruik de sokken die je normaal gebruikt. Vergeet niet om beide schoenen/laarzen aan te doen en minimaal 5 minuten rond te lopen. Misschien voel je dat je nieuwe schoenen/laarzen wat strak zitten? Hier moet je bedenken dat leer zich 100% naar je voet zal vormen. Dat is één van de voordelen van het feit dat we onze stijlen maken van echt goede leerkwaliteiten. Over je enkel en in de breedte zal een schoen/laars altijd een beetje geven. Leer heeft natuurlijk ook zijn beperkingen en het materiaal kan niet in de lengte geven. Als je het gevoel hebt dat de schoen/laars erg strak zit, raden we aan om een maat groter te nemen.

Voelt de schoen strak aan in de hiel en/of aan de tenen, dan is de kans groot dat de gekozen maat te klein is. Kies dan een nummer groter. Als de schoen/laars los zit aan de hiel en/of tenen, neem dan een maat kleiner.

Als je tussen twee maten in zit, is de oplossing een inlegzool. Het is een eenvoudige en vaak over het hoofd geziene oplossing die uitstekend werkt. Met een inlegzool kun je ½ maat op of af gaan. In de winterperiode kun je ook een inlegzool met wol en koubescherming kiezen, om nog beter warm te blijven.

In veel van onze stijlen gebruiken we onze speciale Copenhagenshoes-latexschuim in de binnenzolen. Dit maakt de schoenen veel comfortabeler om op te lopen.

Het schuim zal na een paar weken een beetje geven onder het gewicht van

Je kunt ons tussen 9:00 en 15:00 bereiken op werkdagen.

Tel.: +45 2330 2309 Neem contact met ons op per e-mai